Nuffnang Code

Wednesday, January 29, 2014

:: Sweet Memory ::


Kat Facebook ade Like Page Pa&Ma. Hari hari mesti ada artikel pasal baby. Kadang kadang bile tgk baby baru lahir kat dalam magazine tu teringiiiinnnn sgt nak ade baby. Rindu proses menagndung..mabok pening muntah trimester trimester checkup kat klinik scan dgr jantung..semualahh..and rindu jugak sakit nak bersalin..ngilu bile baca artikel and bile igt balik tp as seorg wanita yang dah kawin mesti rindu saat saat tu. Rindu nak cium baby baru lahir. Bau syurgaaa... :)

Dah rindu nape xngandung??Kikikiki..Masih belum ade rezeki :) Sabar...Alhamdulillah dikurniakan 2 org budak comel ni. Walaupun kadang kadang menguji kesabaran mama. Kadang kadang jadi tarzan bile tgh drive hari hari anto g sekolah. Walaupun selalu tolong mama 'kemas' rumah. Walaupun selalu wrestling adik beradik. Tapi mama tetap suka. Sepenat mane pun mama mama xpernah penat layan awak berdua....

Proses mengandung emir and zaraa xsama. Yelah lain anak lain ragamnye ye x. Masa emir awal mengandung ok gagah perkasa boleh senyum. Tapi  masuk bulan ke 3 sgt xsuke dtg opis. Opis bau busuk. Sampai opis je mesti muntah muntah and muntah. Sudahnye lembik je mcm mane nak keje. Huhhuhu...Sebulan jugak mcm tu. Lepas tu ok. But masuk bulan ke 7 lain pulak yang dtg. Gatal gatal 1 badan. Xtahan. xleh tido malam. tgk je hubby tido. huhuhuhu. Sampai 1 tahap suruh hubby pasang air conn kat rumah baru boleh tido dgn lenanye. Tibe masa untuk bersalin. Xkelua tanda. Xde darah. Xpecah air ketuban. So pergi checkup as usual. But then tetibe doktor kate high pressure. Alamak!!Terus kene sorong kat bilik bersalin. OK mcm mcm perasaan ade. Induce!!!!Tapi pakai air. Xtaula air ke ubat yang dimasukkan. Memule steady tapi lame lame.. :'( huwaaaaaaa....Pinggang mcm nak patah. Sakit..Huk3x 

Then tiba masa untuk bersalin..alamak xreti nak push pulok. Kesimpulannye kene vacumm..Hik3x..Lahirlah Emir Zafran :)

Masa Emelda start mabuk dr awal pregnant. Sampai 3 bulan. Every morning muntah. Suke pakai lawa lawa padehal x la cantik mane pun. Kikikiki..Suke makeup :) Sampai kene tegur dgn member.. Akak tu ckp "lain benar ko ngandung kali ni asik makeup je eh akak rs anak ko perempuan ni" wahhhhhh...bestnye..mase tu x scan lg. Then 4 bulan dah x mabok tapi masuk 7 bulan sakit lain yg dtg. Huk3x..sabar je demi anak :) Lain sgt rase mase bersalin zaraa. Xtau nak decribe tapi memang sakit. Lastly keluarlah Emelda Zahraa :)

Kenangan manis yang xakan dilupekan sampai bile bile. Tunggu entry mengandung anak ke 3. Ehhh Oppss..hehehehe..Soon Insyaallah :)


Emir Zafran dan Emelda Zahraa

2 comments:

  1. Pengalaman yg tak kan lupa kan? Bila teringat tersengeh sesorg...hheee

    ReplyDelete
  2. salam...ayu blogwalking sini... ada masa nanti sudi2kan lah join segmen ayu ye...

    http://www.ayuinsyirah.my/2014/01/segmen-blogwalking-cny-bersama.html

    ReplyDelete