Nuffnang Code

Tuesday, October 25, 2011

BabyKu..

As Salam..

Semalam..mama rase sangat sakit pinggang...then suddenly kawan mama ckp nak g klinik so mama pun join lah kawan mama g klinik...

Lepas breakfast mama n kwn mama pun g lah klinik...tunggu dekat nak sejam..then tibelah giliran mama..ahaa...bile doktor tanye kenape..mama x cakap mama sakit pinggang..mama ckp mama nak scan..hihi..rindulah kat baby..xsabar nak tgk anak mama yang comel ini...then doktor scan..ni kali ketiga mama scan nak tgk jantina..then doktor pun ckp GIRL...Alhamdulillah..Mama doakan anak anak mama sihat sentiase...Jomm tgk picture scann baby..


Friday, October 21, 2011

JCard Day

As Salam
Hi all..Serpti mane yg semue org tau..hari ni Jcard Day..So..Bestnye..Sebabnye..petang ni nak sopping barang baby all out...beli yg perlu saje...lagipun baju abang emir baru baru lagi...xsabar nak tg petang..lambat lagi ke.....

Tuesday, October 18, 2011

Seminar SmartNet Solution

as salam
hurmmm..penatnye,baru je sampai di opis setelah setengah hari duduk bertapa di hotel avilion legacy..mcm biase kalau da sebut hotel..kalau x seminar mest kursus..tp utk hari ni attend seminar..
best jugaklah walaupun ngantuk..nape aku suke g seminar..sbnye..dpt guddie beg..haha..sgt suke mengumpul selain drpd dpt tambah ilmu..agak lame dah x kua dr opis so td dptlah merehatkan minda..xtaulah bile lagi dpt attend seminar sbnye lps ni dah cuti 3 bulan....so tg jelahhh..

Monday, October 17, 2011

Indahnya ciptaan Ilahi..

video

29 weeks..

As Salam..


Hurmm..lame dah xupdate blog..haha..ayat biase n rutin bile dah lame x update kan..biaselah..apabila penyakit kemalasan telah membelungi diri...bile tgk kawan kawan update rase nak update tapi nak mulekan tu..aduhaii...at last..xupdate..so pagi ni dgn rase semangat jomm nak cite sikit pasal pregnancy..


btw..dah nak masuk 29 weeks kandungan..alhamdulillah..semuenye berjalan lancar..baby alhamdulillah sihat...mengikut perkembangan pembesarannya..mama??mama alhamdulillah sihat jugak..cume kali ni mengandung mama sakit sengal sengal di tulang pelvis..tuhan aje yang tau sakitnye macam mane rasenye...bak kate doktor..sakit ni akibat drpd pertambahan berat badan secara mendadak n ubat die...sabar je banyak banyak..pengorbanan seorang mama..tp xpe..insyallah mama boleh bertahan lagi demi anak mama.. :p


N..dah scan jugak..for the 1st time scan..agak berdebar..sebenarnye xkisah boy or girl janji sihat..tu yang lebih penting...pegi scan mase tu baru 20 weeks ++ di Klinik Liu n Vincent..Mule mule doktor xnak bgtau..suprise..then doktor suruh teke sendiri..at last doktor bgtau jugak...Congrats..your 2nd baby is GIRL...Alhamdulillah...Syukur ke hadrat Illahi.. :p


So sekarang dah masuk 29 weeks..dah boleh sopping baju baby..memule takut gak nak beli sebabnye nak beli color pink..risau jugak takut manelah tau doktor tersalah tgk ke ape ke..at last ckp dgn ayah..tunggu dululah..kite scan dulu untuk kali ke 2 baru beli..then pergi scan doktor yang lain pun ckp baby girl..Finally..mama pun pegilah sopping baju baby girl..huuuu...geram je tgk baju baby comel comel...kali ni mama banyak bli color pink sebabnye baju Emir dah banyak color biru hijau merah putih...yang xde color pink je..beli pun x banyak sb baju emir baru baru lagi..almaklumlah baru setahun je pun abg emir..hihi...


Tgl 1 bulan setengah je mama dah nak deliver..kalau ikut ayah die nak suruh mamam deliver bulan Disember ni jugak..EDD mama pun 2hb Januari 2012..So tgklah keadaannye mcm mane dulu..ken tg advise dr doktor jugak...kalau doktor ckp ok..so just go onn je lah...kalau x..tg lah EDD... :p


Doakan mama selamat dan sejahtera menjalani proses kelahiran ini nanti... :p